شلغم از بقولات بسیار قوی و معدنی است که دارای 10درصد مواد قندی است و سرشار از اصلاح مفیدی مانند منیزیم و کلسیم می باشد.شلغم به علت دارابودن ویتامین c فراوان و خاصیت پاک کنندگی میتواند برای پیشگیری و درمان انواع سرماخوردگی مفید باشد با مصرف روزانه شلغم در فصل پاییز و زمستان میتوانید از انواع سرماخوردگیها در امان باشید.
به دلیل داشتن ویتامین B1غم در ساختن گلبول های سرخ بسیار مفید است و میتواند در درمان کم خونی بسیار موثر باشد.
شلغم که به عنوان یک انسولین گیاهی نیز معروف است میتواند برای افراد مبتلا به شکر نیز مفید باشد البته این دسته از افراد بهتر است شلغم را به صورت خام مصرف کنند.
شلغمها منبع بسیارمهمی از کلسیم و پتاسیم هستند که برای رشد و سالم نگه داشتن استخوان ها بسیار ضروری هستند و مصرف منظم شلغم آسیب مفاصل را مهار میکند و خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان را به پایین ترین سطح خود میرساند.
شلغم حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها و مواد شیمیایی گیاهی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد و با گنجاندن این سبد در رژیم غذایی خود بدن خود را در مقابل انواع سرطان مقاوم کنید.
شلغم کالری بسیار کمی دارد و از این رو میتواند در برنامه های رژیمی کاهش وزن بسیار مفید باشد و به علت وجود فیبر فراوان سوخت و ساز بدن را تنظیم میکند.